Noutati / Evenimente


Cum calmam copilul furios?

Cum calmam copilul furios?

Distribuie

Ai un copil cu vârsta între 1 și 4 ani sau îngrijești un astfel de copil?
Atunci cu siguranță ești expus la acele crize de plâns (tantrumuri) care te provoaca în multe feluri.

De ce apar tantrum-urile?
Ce sunt ele și cum putem acționa (NU reacționa) în aceste situații ?

Vom descoperi în cadrul acestui workshop de la dna. Psih. Elena Predescu cum putem reduce numărul și durata acestor crize sau chiar, cum putem scăpa de ele, printr-o serie de abordări care nu implica ridicarea vocii și/sau pedepse.
Vom explora elemente de baza în inteligența emotională, vom învața metode de recunoaștere a emoțiile copiilor și metode prin care îi putem ajuta și pe cei mici sa și le recunoască, pentru a le gestiona mai usor.

Participarea la acest seminar este GRATUITA pe baza inscrierii in formularul – https://forms.gle/6xfjBrPAQHWNK3WP8.
Numarul de locuri limitat.
Mai multe informatii la 0744777537.
www.bebetibone.roSunt Bona, vreau sa invat!

Sunt Bona, vreau sa invat!

Distribuie

Meseria de bona si importanta ei. Ce provocari presupune si cum facem fata acestor provocari?

ZIUA: 21 mai 2019,
ORA 16.00-18.00
LOCATIA: Camera de Comert si Industrie Dolj, etaj 3.
TRAINER: Cristina Pirlog, consilier in orientare privind cariera, trainer si cadru didactic asociat la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova.
Inscriere aici : https://goo.gl/forms/N6Fax8QuagfAuL2n1

Seminarul este GRATUIT si se adreseaza persoanelor care practica sau doresc sa practice aceasta meserie.
Seminarul din aceasta luna face parte dintr-o serie de seminarii GRATUITE pe care Agentia le organizeaza in acest an.
Fiecare seminar aboredeaza o tema specifica, astfel in 21 mai 2019 persoanele interesate vor putea invata despre meseria de bona, ce presupune, ce provocari intampinam si cum facem fata acestor provocari.
Trainerul din aceasta luna este CRISTINA PIRLOG, specialist in stiintele comunicarii si relatii publice, cu experienta in formarea, certificarea si ghidarea de baby sitter.
Inscrierea la aceste seminarii este GRATUITA si se face in limita locurilor disponibile prin completarea formularului existent. https://goo.gl/forms/N6Fax8QuagfAuL2n1

Mai multe informatii aflati la la 0744777537 .Idei de activitati cu copiii mici

Idei de activitati cu copiii mici

Distribuie

  • Cantati-le cantecele vesele si simple de copii: Prin padurea cu alune. Bate vantul frunzele, Daca vesel se traieste – aici puteti sa ii cooptati chiar si pe cei mai mici sa dea din manute si sa faca diverse gesturi.
  • Va puteti juca de-a aruncatul la cos, eventual intr-o galeata sau un alt recipient, cu bucati mototolite de hartie. E amuzant si in plus ii ajuta pe cei mici sa isi deprinda coordonarea mana –ochi.
  • Aruncati cu mingea catre copil si invatati-l sa v-o arunce inapoi.
  • Construiti casute, castele, turnulete si folositi-va imaginatia ca sa creati o poveste cu ele.
  • Creati jocuri de rol: De-a doctorul, De-a frizerul, La cumparaturi, etc.
  • Cu doua castroane si un burete puteti invata copilul cum sa transfere apa dintr-un castron in altul folosind doar buretele
  • Cu carligele de rufe: ajutati copilul sa le sorteze cu pe culori sau prindeti carligele pe marginea unei cutii si invatati-l sa le despinda si sa le prinda la loc.
  • Ascundeti un obiect in camera si invitati copilul sa-l gaseasca.

Neaparat:
Faceti toate aceste lucruri cu dragoste, intelegere si respect pentru copil.
Retineti ca un copil invata prin joaca. Ceea ce dvs. puteti considera o simpla joaca, pentru el este o activitate prin care dobandeste sau isi consolideaza unele deprinderi.
Respectati copilul si lasati-i suficient timp sa finalizeze o activitate.
Aveti rabdare si nu il intrerupeti cand lucreaza la ceva. E important pentru el si pentru cresterea capacitatii sale de concentrare.Recomandari generale pentru bone

Recomandari generale pentru bone

Distribuie

Pornind de la principiul ca fiecare casa are regulile proprii, exista totusi un set de reguli generale de la care o bona nu trebuie sa se abata.
Astfel:
• NU dati copiiilor medicamente fara sa fi primit instructiuni in acest sens. Indiferent de experienta dvs., sunati parintii iar in situatii de urgenta, sunati 112 si apoi parintii.
• Nu oferiti dulciuri copiiilor, daca stiti ca parintii nu sunt de acord.
• Nu expuneti copiii la televizor fara acordul parintilor.
• Nu lasati copiii singuri in casa sau in gradina, nici macar pentru un minut.
• Nu lasati copiii nesupravegheati langa apa. Copiii mici se pot ineca si in apa putina, chiar si intr-o galeata sau chiar in toaleta.
• Nu hraniti copiii mici cu popcorn, nuci, bomboane tari, morcovi cruzi sau alte alimente care ar putea cauza blocajul cailor respiratorii sau inecarea. Alimente precum cremvurst sau strugure trebuie maruntite inainte de a fi servite.
• Nu lasati copiii sa se joace cu pungi de plastic, baloane, monede sau alte obiecte mici cu care s-ar putea ineca.
• Atentie la copii cand acestia sunt in preajma scarilor, plitei si cuptorului sau a prizelor.Primul seminar “Sunt bona, vreau sa invat!”

Primul seminar “Sunt bona, vreau sa invat!”

Distribuie

Primul seminar din seria « Sunt bona, vreau sa invat » s-a incheiat. Mamici, bunici si bone au invatat de la dna. psiholog Gruia Irina despre gestionarea relatiilor cu copilul dar si cu familia. Speram sa ajutam la formarea unei comunitati frumoase de oameni care iubesc copiii si stau zi de zi cu ei. Multumim doamnelor pentru participare si le asiguram de sprijinul nostru si in viitor!

Imagini evenimentDezvoltarea relatiilor in noua familie. Provocari si solutii.

Dezvoltarea relatiilor in noua familie. Provocari si solutii.

Distribuie

Agentia Bebeti impreuna cu Psih. Irina Gruia lanseaza primul seminar cu si despre Bone in 14 martie 2019, ora 16.00-18.00 la Camera de Comert si Industrie Dolj.
Seminarul este GRATUIT  si se adreseaza persoanelor care practica sau doresc sa practice aceasta meserie.
Seminarul Dezvoltarea relatiilor in noua familie . Provocari si solutiiface parte dintr-o serie de seminarii GRATUITE dedicate acestor persoane, pe care Agentia le organizeaza in acest an.
Fiecare seminar va aborda o tema specifica, astfel in 14 martie 2019 persoanele interesate vor putea invata despre relatia Bona-copil, Bona-parinti si Bona-familia extinsa.
Inscrierea la aceste seminarii este GRATUITA si se face in limita locurilor disponibile, la 0744777537 sau prin completarea formularului existent.